U bevindt zich hier → FAQ

VEELGESTELDE VRAGEN :

1. WAT IS DE LEVERINGSTERMIJN ?

Van zodra alle dorpels geplaatst zijn, worden de ramen opgemeten voor productie.
Daarop contacteren wij u voor een gedetailleerde productiebespreking. Eens wij beschikken over alle noodzakelijke gegevens (kleur, draairichtingen, vliegenramen, verluchtingsroosters, raam- en deurkrukjes,....) wordt uw bestelling op onze productieplanning gezet. De voorziene productieperiode ligt dan tussen 6 tot 10 werkweken.

2. WELKE HOUTSOORT GEBRUIKEN JULLIE ?

Standaard kiezen wij voor meranti, een hoogwaardig tropisch hardhout.

Op eenvoudig verzoek bieden wij ook padouk, afzelia, afrormozia, oregon, eik en sapelli (verlijmd gevingerlast). Diverse voormelde houtsoorten kunnen met FSC label aangeboden worden.

Waarom sapelli verlijmd gevingerlast ?

Het eerste voordeel dat sapelli vertoont, is dat het minder vettig is, waardoor de lak die het hout beschermt, een betere hechting krijgt. In onze lakkerij hebben wij veel courante houtsoorten uitgetest, en gaande weg werd duidelijk dat we met sapelli een top resultaat kregen. Op deze manier wordt de standtijd in positieve mate beïnvloed.

Ten tweede kunnen wij sapelli op secties van 68mm, 78 mm (passieframen) aanbieden, waar andere raamfabricanten achterwege blijven met 58 mm. Dit verschil in profieldikte resulteert in stevigere ramen, die nog beter isoleren.

Ten derde kopen wij bij voorkeur gelameleerd en gevingerlast hout aan. Dit betekent dat de kepers uit op mekaar gelijmde stukken massief hout bestaan.

Hierdoor verkrijgen we uiterst ecologisch (minder houtafval), duurzaam en stabiel (minder kromtrekken) schrijnwerk.

3. KUNT U EENS LANGSKOMEN OM DE RAMEN BIJ TE REGELEN ?

Uiteraard. Al ons raambeslag, van het merk Siegenia, KFV en GU is erop voorzien om driedimensionaal bijgeregeld te worden.

U kunt hiervoor beroep doen op onze dienst na verkoop. Wij doen ons uiterste best om uw ramen zo snel mogelijk te komen bijregelen.

Handleiding voor onderhoud beslag.

4. HET HOUTWERK VAN MIJN RAMEN IS NOG INTACT.
KUNNEN JULLIE ENKEL HET GLAS VERVANGEN?

Neen, hiervoor verwijzen we naar een glazenier.

5. ZIT ER GEEN TOCHTAFSLUITING OP DE GEPLAATSTE DEUR ?

Er zit wel degelijk een tochtafsluiting in de deur, maar die wordt pas bijgeregeld eens de vloer gelegd is.

6. HOE MOET IK EEN TOCHTAFSLUITING (kalte feind) BIJREGELEN ?

Hiervoor zet u de deur 90° open. Aan de scharnierkant helemaal onderaan ziet u een zeskantschroef waarmee u de dichting in de hoogte afsteld, dichtingshoogte max. 18 mm.

7. HET DEURBESLAG, RAAMBESLAG, POORTBESLAG IS STUK.
VALT DIT BINNEN DE 10- JARIGE GARANTIE?

Bewegende delen die onderhevig zijn aan slijtage, zoals voormeld, vallen niet onder de 10-jarige garantie.

8. WAAR MOET IK DE KABEL (LATEN) LEGGEN VOOR DE AUTOMATISATIE VAN DE POORT ?

Links of rechts op het stuk muur boven de poort.

9. WIE VERZORGT HET OPSPUITEN TUSSEN RAAM EN MUUR ?
WANNEER GEBEURT DIT ?

Voor een nieuwbouw kan opspuiten tussen raam en muur pas gebeuren na het opvoegen van het metselwerk, en dat de voegen NIET groter zijn dan 12 mm.

Voor een verbouwing tijdens plaatsing in de voegen NIET groter zijn dan 12 mm.

10. KUNT U ONZE SUBSIDIEAANVRAAG VOOR HOOGRENDEMENTSBEGLAZING INVULLEN?

Uiteraard. Na de plaatsing van buitenschrijnwerk voor een renovatieproject of voor een appartement vullen wij dit met plezier voor u in en sturen we het op naar u thuis. U vult het formulier aan en bezorgt dit, samen met een kopie van de factuur, aan Eandis.

Voor nieuwbouwprojecten geldt een andere subsidieregeling. Daar wordt een globale subsidie toegekend op basis van het energieprestatiepeil van uw woning. Zie ook www.eandis.be/eandis/klant/k_premies_H.htm

Wij bezorgen u ook een attest voor de belastingaangifte in het kader van energiebesparende investeringen. Daarin staat dat het globale geleidingscoëfficiënt u van de geleverde en geplaatste vensters (houten raamwerk en beglazing met U-w 1.1), berekend volgens de vereenvoudigde formules van de geldende norm (NBN B 62), lager ligt dan of gelijk is aan 2.0 watt)m2 Kelvin.


ONDERHOUDSVRIENDELIJK !

Het duurt 5 tot 8 jaar en meer eer de toplaag gaat slijten, afhankelijk van de oriëntatie.
Uiteraard zal houtwerk dat voortdurend aan direct zonlicht blootgesteld is, sneller nood hebben aan een likje verf. Deze klus is echter snel geklaard.

Het preventief onderhoud gebeurt als volgt :

- Het gelakte oppervlak LICHTJES OPRUWEN met een schuursponsje korrel 180. Schuur echter nooit door de laklaag heen tot op het blote hout. Gebruik nooit een ijzerhoudend schuurmiddel (risico op roestplekken).

- De opgeschuurde delen GOED ONTSTOFFEN EN ONTVETTEN.

- EEN NIEUWE LAKLAAG watergedragen acrylbeits met de borstel aanbrengen.

Wij raden u aan om ONGEVEER 5 TOT 8 JAAR NA PLAATSING in het onderhoud van het buitenschrijnwerk te voorzien, daarna met tussenpozen van 3 jaar. Donker getinte afwerkingen hebben een grotere weerstand tegen UV-straling en gaan dus normalerwijze langer mee. Het vermelde onderhoudsinterval is dus als LOUTER INDICATIEF te beschouwen. Afhankelijk van de blootstelling van de ramen en deuren (bvb. extreme blootstelling aan zon of regen, zuidwestelijke oriëntatie, horizontale delen,...)en van de intensiviteit van hun gebruik kan de onderhoudscyclus met meerdere jaren worden verlengd of verkort.

Gebruik steeds een borstel met gespleten haar en begin steeds op snijvlakken. De waterverdunbare lak droogt immers zeer snel, en zo voorkomt u borstelstrepen en zichtbare overgangen.

Het is meestal niet nodig om het volledige element te behandelen ; dikwijls volstaat het bijwerken van ‘liggende' delen (onderdorpels, kleinhouten en neuzen).

Elke onderhoudsbeurt dient steeds op DROOG HOUT te gebeuren en bij een TEMPERATUUR VAN MEER DAN 10°C (ook de daaropvolgende nacht mag de temperatuur niet dalen tot onder 10°C).

Afwerkings- en onderhoudproducten zijn best afkomstig van eenzelfde fabrikant.
Wij kiezen steevast voor het merk Remmers.
In de Antwerpse verfhandel kunt u hiervoor als particulier terecht.

Contactadres : Verpoorten verfgroothandel
Toekomstlaan 48
2200 Herentals
014/24.81.00

U kan Uw onderhoudsproducten ook bij ons bestellen.

Hieronder vindt u een link waarmee u de RAL-kleuren kunt bekijken. Let wel, deze geven een ander beeld op een PC. In onze burelen kunt u grotere, houten stalen meenemen om bij de kleur van uw gevelsteen te houden.

Op aanvraag bezorgen wij u een lijst met referenties uit uw buurt.

http://ralkleuren.com/